Інтерфейсна частина ISDBExplorer має схожість з SQL Explorer, що поставляється в пакеті з Borland Database Engine (BDE), та має вбудовані функції Database Desktop.

Програма надає можливість проглядати дані в таблицях, проглядати структуру таблиці (SQL Explorer) та надає можливість реструктурувати таблиці (Database Desktop). Однією із самих важливих функцій продукту являється можливість порівняння двох стандартних баз даних (аліасів) з можливістю приведення їх в точну відповідність щодо структури таблиць, причому структура бази-еталону може зберігатись в окремому файлі, що надає можливість порівнювати два аліаси на різних ПК без копіювання самої бази даних.

Також вбудовані деякі функції, які полегшують роботу з таблицями (очистити, пакувати, скопіювати, перейменувати) та аліасами (резервна копія, запис структури в файл, перенесення даних), функції перегляду та виконання файлів SQL та QBE, що зберігаються в папці аліасу, пошук по дереву бази даних певної назви (поле, індекс, таблиця, SQL-файл, тощо), перегляд збереженої структури бази даних з файлу.

Реструктуризація таблиць на відміну від Database Desktop доповнена деякими опціями:

  • Table level
  • Block size
  • Fill factor

ISDBExplorer є freeware продуктом

Завантажити ISDBExplorer